Pisco Sour

Pisco Sour to narodowy peruwiański koktajl. Prawo do niego roszczą sobie również Chilijczycy. Delikatny i słodko-kwaśny smak sprawia, że ten koktajl wyróżnia się na tle innych. Istnieje kilka wersji przygotowania Pisco Sour. Jedna z najpopularniejszych zawiera sok z limonki i cukier trzcinowy zamiast syropu cukrowego i soku z cytryny. Oficjalna natomiast przedstawia się tak…

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki umieszczamy w shakerze z lodem. Intensywnie wstrząsamy przez kilka-kilkanaście sekund. Nastepnie przecedzamy do timblera typu Old Fashioned – podajemy bez lodu. Przyprawiamy 1-3 kroplami Angostury (opcjonalnie szczypta cynamonu).

Bookmark Me

Komentarze

Co myślą inni?

Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.

Dodaj komentarz

Podziel się z nami swoją opinią!

Musisz się zalogować

Oficjalny przepis Międzynarodowego Stowarzyszenia Barmanów

Składniki

  • Pisco 45 ml
  • Sok z cytryny 30 ml
  • Syrop cukrowy 20 ml
  • Białko jajka 1 szt